Annemin tv 'de izlediği ama adını bilmediği böreği denedik. Adına gül börek mi deseek ,çiçek börek mi desek bilemedik.5 çaylarına sıcak sıcak yenmek için yapılabilecek çıtır çıtır bir börek...Görüntüsü sizi yanıltmasın yapımı çok kolay .Umarım resimler yeterince açıklayıcı olur.
YAPILIŞI:
2 adet yufka 8 eşit parçaya bölünür.İçleri sıvıyağ ile yağlanır.
Üçgen şeklindeki yufka uzun kenarının ortasından başlanarak kısa kenara kadar katlanır.Fiyonk şekli alan yufkanın bir kenarı öbür tarafa şekildeki gibi geçirilir.
İstediğiniz gibi hazırladığınız iç malzeme şekildeki gibi yerleştirilir.Alt taraftan iki yanlardan bir kat olmak üzere katlanır.
Fırndan yeni çıkmış haliyle gerçekten harika bir lezzet .Böreğin iç malzemesine ulaşmadan çıtır yaprakları da çok lezzetli.Sıcak servis yapmanız önerisiyle AFİYETLER OLSUN:)
2 yorum:
"Midye börek" diye geçiyor, şu sıra benim de bolca rastladığım iki tariften biri.
Doyurucu ve bi o kadar da lezzetli olduğuna eminim. Dediğin gibi aslında yapılışı da gayet basit ama zahmetli izlenimi veriyor. Güzel olan da o bence!
teşekkür ederim canım.hemen adını güncelleyeyim.Görüntüsü itibari ile misafirine ne kadar özen gösterdiğin anlaşılıyor sanırım:))
Yorum Gönder