Defalarca denenmiş, her seferinde keyifle yenmiş ,ikram edilmiş, evde bulunan malzemelerle yapılmış ve yapımı da bir o kadar kolay tariflerimi ve keçe çalışmalarımı paylaşmak istedim sizlerle...
Sayfalar
▼
27 Mart 2013 Çarşamba
LOHUSA TACI NEDEN KIRMIZI OMALI?
Ilgın bebek için daha önce hazırladığım Aydedeli Kapı süsüne bir de lohusa tacı yaptım.Çok bilindik bir taç yaptım biliyorum ama, anne adayımızda abartılı fazla süslü bir taç istemedi.
Kapı süsünü mor ve beyaz ağırlıklı yapmıştım.Ama lohusa tacı bence kırmızı olmalı. Bütün Asya'ya ve Türk kültürünün çeşitli boylarına yayılmış bir inanış vardır.Al basması, al karısı ,albış almış gibi yörelere göre değişen isimlerde bulunan hikayeler vardır.Seneler önce bununla ilgili bir kitap okumuştum Nasıl etkilendiysem almasından , kırmızının gücüne inanasım geliyor.
Albasması lohusa dönemindeki kadınları rahatsız edermiş ve kırmızıdan da korkarmış.
26 Mart 2013 Salı
YILDIZ ŞEHRİYE PİLAVI
25 Mart 2013 Pazartesi
YEŞİL MERCİMEKLİ MAKARNA
Makarnanın kaç çeşidi var bilmiyorum.Bildiğim bir şey var ki, hepsi de birbirinden güzel olur. Her gün yapılsa her gün yenir herhalde. Acil durumlarda da kurtarıcıdır, hemen kaynayan suya atılır kıymalı sosla ya da peynirle buluşturulur karınlar doyurulur. Çocuklu evlerin baş tacıdır.Kaç çeşit yemek olursa olsun makarna can çekince yapılır on dakikada...
24 Mart 2013 Pazar
PANKEK
Merhabalar....Hafta sonu kahvaltıda, yapıp yiyip resmedip yayınlıyorum iki haftadır. Bir sonraki hafta sonuna hazırlık olsun sizlere diye.Pankek vardı bu sabah kahvaltıda .Her şey seninle güzel adlı blog ve okul arkadaşım Melike yayınlamış bu tarifi.Krepten çok farklı gelmedi tarifi bana ama denemekten bir zarar çıkmaz dedim.Pazar sabahı kolları sıvayıp yaptım pankekleri.Ege de sever böyle yerken onu yormayan yiyecekleri.Etle kemikle uğraşamaz benim oğlum :( Kim uğraşacak şimdi eti ısırsın ,çiğnesin ,yutsun......
Yani pankekler bizim evde krebin yerini aldı galiba :) Sanki pişirmesi de daha kolay geldi bana.Ege bile ''ımmh mmmmıh ''diye
23 Mart 2013 Cumartesi
SADRAZAM LOKUMU
Ne zamandır yayınlamadıklarım klasöründe duruyor bu resim.Bir türlü elim varmaı yayınlamaya nedendir bilinmez....Fotoğrafı beğenmedim heralde ....Neyse ben tarifi paylaşayım değerlendirmek size kalsın en iyisi.
YUMURTALI EKMEK
Kahvaltı hemen hemen herkes tarafından sevilen bir öğündür.Hele bir de bunu sadece cumartesi pazar yapabiliyorsanız değeri biraz daha artıyor.Standart kahvaltının yanına bir şeyler yapmak gerekiyor.Bayat ekmeğin olduğu zamanlarda yapılabilecek bir çeşit daha.Hem lezzetli hem de ekmekler değerlendirilmiş oluyor.
22 Mart 2013 Cuma
TUZLU KURABİYE
Merhabalar.Yarın misafirlerimiz vardı.Ege'nin arkadaşları ve anneleri gelecekti.Ege'nin arkadaşları diyorum ama aslında benim arkadaşlarımın çocukları :) Çocukların büyümesi ile bizim arkadaşlığımız da boyut değiştirdi. Ben bile ben değilim artık '' Ege'nin annesi' yim.
Ne yazık ki çocuklardan ikisi hastalanınca ziyaret ertelendi:( Ama ben cuma öğleden sonra yapılacak işlere öyle bir programlanmışım ki kendimi kurabiye ve süt tarhanası yapmaktan alıkoyamadım.Bu tarifi sonu garanti tarifler den dün aldım bugün uyguladım.Tadı beni tanımlayamadığım bir zamana götürdü.Bildiğim ama çok uzak kaldığım bir lezzet.Annelerimizin yaptığı tuzlu kurabiyeler gibi sanki?? Yerken kurabiyeden çıkan
17 Mart 2013 Pazar
KAHVALTILIK BAYAT EKMEKLER
Yine uzun zamandır bekleyen bir tarif. Hafta sonu kahvaltılarında aile bireylerine bayat ekmek yedirmenin bir yolu .Böylece hem ekmekler ziyan olmuyor hem de herkes mutlu oluyor.
MALZEMELER:
1 adet bayat ekmek,
2 yumurta
beyaz peynir,
TAVA BÖREĞİ
Merhabalar ...Pazar kahvaltısı için geç kaldım ama belki 5 çayına yapmak istersinizYapımı çok kolay malzemesi az ama çok lezzetli bir tava böreği . Kalan 2 yufkayı değerlendirmek için lezzetli bir fırsat bence . Resimlerle anlatmaya çalışacağım umarım anlaşılır olur.
MALZEMELER:
14 Mart 2013 Perşembe
NİŞASTALI TUZLU KURABİYE
13 Mart 2013 Çarşamba
SÜT TARHANASI
Geçmişe olan bir özlemimiz vardır hep.İnsanların daha mutlu ,dertsiz olduğunu düşünürüz .Sağlıklı ,doğal beslendiklerini....İlaçların yerini bile; meyan kökünün ,ayva yaprağının , kabuk tarçının aldığı; havanın daha temiz, güneşin daha parlak ,yıldızların bile saklanmadığı zamanlardır bunlar.İnsanlar aynı malzemelerle farklı lezzetler ortaya çıkarmayı bilirlermiş.
Tarifi ne kadar eskiye dayanır bilemem ama biz küçükken annemin yaptığı benim de bayıldığım bir lezzet bu.Yemek olarak adlandıramayacağım ;günlerde veya ara öğünlerde yenebilecek,son derece sağlıklı ,besleyici bir aparatif.
PRENSES TATLISI
Merhabalar.Benim hemen hemen haftada bir kez yaptığım Ege'nin sorgusuzca yediği ,benim (süt niyetine) gönül rahatlığıyla yedirdiğim bir süt tatlısı daha.Aslında Ege'nin tatlı denince aklına gelen ve adını beyaz tatlı koyduğu bir tatlı.
Açılan pastörize süt iki gün içilir kalan kısmı hemen irmikle şekerle buluşturulur ve beyaz tatlı yapılır. Kalan sütü değerlendirmek adına ...Ama ben size tam bir litre üzerinden vereceğim tarifini...
MALZEMELER:
11 Mart 2013 Pazartesi
BADİ SÜSLEME
Merhabalar ...Keçeye devam bu aralar aklındakileri yapmak için zaman ayırabiliyorum nihayet. Uzun zamandır aklımda olan bir badiydi bu. Keçe çalışmalarımı ve blogumu heyacanla takip eden arkadaşım Latife 'nin oğlu için hazırlandı.Badiyi nasıl süslesem diye düşünürken Latife nin Ege için yaptığım angry birds lere yaptığı yorumlardan Çağan 'ın da bu kuşları sevdiğini anladım.
Kağıttan kestiğim kalıplarla keçeleri kestim ve hepsini tek tek diktim.Hiç bir yerinde yapıştırma kullanmadım.
Badi 'yi Latife 'nin beğeneceğinde hiç kuşkum yoktu ama sanırım Çağan da beğendi:)
Güle güle kullan Çağancığıım:)
6 Mart 2013 Çarşamba
BOMBALI KUŞ
Kızgın kuştan sonra sıra bombalı kuşta.Aslında kızgın kuşu cumartesi günü,bombalı kuşu pazar günü bitirdim .
4 Mart 2013 Pazartesi
ANGRY BIRDS
Sonunda oldu .Bu çatık kaşlı ,sinirli kuş bizim eve de girdi.Benim bilgisayar oyunlarıyla hiç aram yok.Oyunu açınca oraya tıkla buraya tıkla adını yaz.....Oyuna girmeyi bile beceremiyorum.