HABERLER GÜNDEM

14 Mart 2013 Perşembe

NİŞASTALI TUZLU KURABİYE



     Merhabalar.Nişastanın içine girdiği herşey gibi kıyır kıyır bir kurabiye tarifi var yine.Yemeye başlayınca  duramıyorsunuz.   Pastane kurabiyesi olarak da adlandırılıyor.

MALZEMELER:

125  grm oda sıcaklığında teremyağ,
1 çay bardağı sıvı yağ,

3 çorba kaşığı süt,
1 yumurta  ( beyazı hamura ,sarısı üstüne)
3 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
1 tatlı kaşığı tuz,
kabartma tozu,
aldığı kadar un
3-4 damla pekmez
susam-çörekotu -haşhaş

YAPILIŞI:

     Teremyağ ,  sıvıyağ ,süt  iyice yoğurulur Yumurtanın sarısı hariç  diğer malzemeler karıştırılarak  yumuşak bir hamur elde edilir.İstenirse hamur açılarak kalıpla kesilir, istenirse pastane kurabiyesi şekli verilir  ya da aceleniz varsa çörekotlu kurabiyedeki gibi  şekil verilebilir.
      Şekil verilen hamurlar tepsiye sıralanır.Yumurta sarısı ve pekmez karıştırılarak kurabiyelerin üstüne sürülür ve çörekotu ,susam, haşhaş karışımına batırılır.
     Yumurta sarısının içine dökülen pekmez kurabiyelerin hamur kızarmadan üstünün kızarmasını sağlıyor.Bu kez biraz fazla kızartmışım ama bu kadar bekletmeden fırından alabilirsiniz.
                                       AFİYET OLSUN:)
     
    

Hiç yorum yok: