HABERLER GÜNDEM

25 Mart 2013 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ MAKARNA




   Makarnanın kaç çeşidi var bilmiyorum.Bildiğim bir şey var ki, hepsi de birbirinden güzel olur. Her gün yapılsa her gün yenir herhalde. Acil durumlarda da kurtarıcıdır, hemen  kaynayan suya atılır kıymalı sosla ya da peynirle buluşturulur karınlar doyurulur. Çocuklu evlerin baş tacıdır.Kaç çeşit yemek olursa olsun makarna can çekince yapılır on dakikada...

   Her türlüsü giden bu enerji deposunu farklı farklı sunmakta fayda var.Mercimekli makarna da çocukarın sevebileceği bir çeşit.Hem besin değeri artıyor hem de hayır diyemeyecekleri kadar lezzetli....

MALZEMELER:

makarna ,
haşlanmış yeşil mercimek,
bir kuru soğan
tereyağ,
maydanoz

YAPILIŞI:

  Ölçü vermiyorum.Aile sayınıza göre ayarlarsınız.Yeşil mercimekler ve makarnalar ayrı ayrı tencerelerde haşlanır.Makarnayı süzdüğümüz tencerede tereyağ eritilir, biraz da sıvı yağ konur küp küp doğranmış soğanlar biraz kavrulur.Makarna eklenerek bir kaç kez karıştırılır.İstediğiniz kadar yeşil mercimek ve maydanoz eklenir servis edilir.

2 yorum:

gizem can dedi ki...

Extra proteinli bir çocuk yemeği.Makarnanın içinde bir şekilde mercimeğide yemiş olurlar hem.

hanife gençtürk dedi ki...

evet canım aynen öyle:) biz de çok severek yiyoruz