HABERLER GÜNDEM

25 Temmuz 2013 Perşembe

Tarçınlı komposto

Merhabalar ...taze meyvelerden komposto yapmanın tam zamanıdır.
  Malzemeler:
9-10 tane kayısı
2-3 tane kırmızı erik
1 salkım çekirdeksiz üzüm
5-6 tane kiraz
1,5 su bardağı toz şeker
1 kabuk Tarçın

1 adet kök Zencefil


Yapılışı:
Meyveler güzelde yıkanır.kayısılar dörde bölünür,erikler de küçük parçalar halinde doğranır.geniş bir tencerenin yarısına kadar su doldurulur ve kaynatılır.kaynayan suya kayısı ,kiraz ve erikler atılır .biraz kaynattıktan sonra üzümler atılır.Meyveler suyun yüzüne çıktıktan  sonra kontrollü bir şekilde şekeri atılır.En son olarak da Tarçın ve zencefil ve limon tuzu atılır.Zendefil ve tarçının çok baskın olmaması için sonda attım.




Hiç yorum yok: