Merhabalar 2014 ün ilk yayınını tatlı bir tarifle yapalım ki tatlı bir yıl geçirelim.Dolapta fazla bulunan havuçları değerlendirmek adına havuç tatlısı yaptım.Yapımı yine çok kolay .Bu tek lokmalık tatlıların kürdanlarına benim yaptığım gibi isim yazılmış post-itler yapıştırırsanız doğum günü veya parti masaları için ilgi çekici bir görünüm olur.
MALZEMELER:
6 adet orta boy havuç ,
1/2 su bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı margarin,
1/2 su bardağı ceviz,
dörtte bir paket petibör
hindistan cevizi,
YAPILIŞI
Havuçlar yıkanır ,kabukları soyulur rendelenir veya robottan geçirilir.Tencereye konan havuçların üzerine şeker ve bir tatlı kaşığı margarin konur.Havuçlar suyu çekene kadar karıştırılarak pişirilir.( Bu esnada tadına bakarak isterseniz şekerini biraz daha arttırabilirsiniz.)Kırılmış petibörler ve havuçlar da eklenerek güzelce karıştırılır.Biraz soğuduktan sonra elimizle top şekli verilerek hindistan cevizi dökülmüş borcama atılır.Borcam arasıra sallanarak havuç toplarının her tarafının hindistan cevizine bulanması sağlanır.
Havuç topları servise hazır.AFİYET OLSUN...
2 yorum:
Hep görürüm de hiç denemediğim tariflerden birisidir. Çocuklara havuç yedirmek için iyi bir yol bence. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar. Yiyenlere afiyet olsun :)
yapımı çok kolay aslında.servisi de şık.kış sebzelerini değerlendirmek lazım di mi ama :)
Yorum Gönder