Defalarca denenmiş, her seferinde keyifle yenmiş ,ikram edilmiş, evde bulunan malzemelerle yapılmış ve yapımı da bir o kadar kolay tariflerimi ve keçe çalışmalarımı paylaşmak istedim sizlerle...
HABERLER GÜNDEM
26 Ekim 2015 Pazartesi
Kolay Açma ( Pastane Açması)
Fırından yeni çıkmış sıcacık açmalar....Evinizi saran mis kokusuyla misafirlerinizi ya da okuldan gelmiş bir çocuğu karşılayan en güzel süprizlerden olsa gerek. Bu pastane açması tarifi gerçekten çok kolay ve bir o kadar da lezzetli . En büyük sıkıntı burada zaman ....Hamurun mayalanması için biraz sabırlı olmak lazım.
MALZEMELER:
1 yemek kaşığı kuru maya,
4 yemek kaşığı şeker,
1su bardağı ılık su
maya bu malzemelerle biraz kabartılır ,üzerine
1 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı sıvı yağ,
yarım su bardağı su ve un eklenir.
hamurun içine sürmek için oda sıcaklığında 50 gr tereyağı
üstüne sürmek için yumurta sarısı ,susam,çörekotu
Çok yumuşak elimizi çok bastırararak yoğurduğumuzda ele yapışan bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılarak bir sofra bezine sarılır ve en az 1,5 saat hamurun kabarması beklenir.Hamurun yüksekliği en az ilk halinin iki katına çıkmalı. Ortam sıcak ise çabuk kabaracaktır.
Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır , açılır. İçine bir çay kaşığı tereyağı sürülür ,hamur rulo yapılır.İki ucundan tutularak birbirine ters tarafa doğru sarılarak uçlar birleştirilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tepside de biraz mayalandırılıp yumurta sarısı ve susam ,çörekotu atılarak 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Vaktiniz yoksa hemen de fırına verebilirsiniz açmalarınızı. Sonrası size kalmış ister peynir , domatesle isterseniz de sadece çayla tüketebilirsiniz.
Ertesi güne kalan pastane açmalarınızı, içine bir parça kaşar peyniri koyarak tost makinesinde ısıtarak tüketebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Merhabalar, pastane açmanız çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Çook teşekkür ederim ...
Yorum Gönder