Patates kızartmasını sevmeyen var mıdır acaba??? Bence de yoktur.Ama malesef güney ve ege kıyılarında yetişen patatesler çok lezzetli olmuyor. Buna da kısmi bir çözüm buldum.Çıtır patates.Bu şekilde daha lezzetli oldu. Yanında ise fasulye kızartması.Fasulyeleri yıkayıp kurulayıp
kızgın yağda kızartıyorsunuz.Gerçekten çok lezzetli oluyor.
Patateslerin yapılışı:
2 patates,
1 çorba kaşığı un,
1 tatlı kaşığı nişasta,
tuz , karıştırılır. Patateslerden kızartacağınız kadarını bu unlu karışıma bulayıp , unun fazlasını eleyin.Orta ateşte yavaş yavaş kızarmatın.Sıcacık sıcacık tüketin ..Afiyetler olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder