Merhabalar...Bir zamanlar sık sık yaptığım havuçlu kekim.Farklı bir lezzet arayanlar için güzel bir deneyim olabilir.
MALZEMELER:
5 yumurta,
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı havuç
1 su bardağı ceviz ,fındık
2 su bardağı un
1,5 tatllı kaşığı tarçın,
vanilya ,kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker mikserde köpürene kadar çırpılır.Onlar çırpılırken 2 tane havuç kabukları soyulup rondodan çekilir.Köpüren yumurtalara ; un, kabartma tozu ,karbonat, vanilya atılarak tahta kaşıkla karıştırılır.Havuç, ceviz,fındık ve tarçın da atılarak tekrar karıştırılır ve kek kalıbına dökülür.170 derecelik fırında 45-50 dakika pişirilir. Fırın kapağını açmadan kekin piştiğini anladığımda dereceyi 160 yapıyorum içi de iyice pişsin diye.Keki çıkarınca da küdan ya da bıçak yardımıyla iyice pişip pişmediğini kontrol edilir
Kekimizde hiç yağ kullanmadık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder