HABERLER GÜNDEM

12 Kasım 2013 Salı

TAVADA TAVUK KANADI

Tadını sevmediğimizden değil ama genellikle yemeğin olmadığı ve zamanımızın az olduğu günlerde kısa sürede hazırlanan lezzetli bir yemektir bizim için tavuk kanadı. O tavada kısık ateşte suyunu bırakırken pilav ve salata da hazırlanır ve 40 45 dakika da mükemmel bir sofra sizin oluverir.


MALZEMELER:
1 paket tavuk kanadı,
Toz kırmızı biber,
karabiber,
kekik,
tuz  vb istediğiniz baharat
 YAPILIŞI:
    Tavuk kanatları güzelce yıkanır ve suyu süzdürülür.Bir kapta baharatlar atılır ve karıştırılır. Baharatçılarda hazır tavuk baharatları karışımı da vardır onlardan da kullanabilirsiniz.baharatlar tavuk kanatlarına güzelce yedirilir.Kısık ateşte ısııtılmış  yanmaz tavaya atılır.Tavanın kapağı kapatılır.Tavuklar suyunu bırakınca ocağın altı kontrollü bir şekilde açılır.  Kapağı olmadan sık sık sallanarak suyu çektirilir ve her tarafının eşit şekilde kızarması sağlanır. Her tatrafı kızaran tavuklar artık yemeye hazırdır.AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: