Yumuşacıkbir pasta .Yapımı da kolay , yemesi de...
MALZEMELER:
3 yumurta ,
3 kahve fincanı şeker,
4 kahve fincanı un,
1 kahve fincanı su,
2 çorba kabuğu limon kabuğu rendesi,
kabartma tozu,
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı şeker,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi,
üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Su ,un ,kabartma tozu ilave edilerek iyice çırpılır. liomon kabuğu da ilave edilerek yağlanmış kek kalıbına dökülür. 160 - 170 derece de 30 -35 dakika pişirilir.
Kreması için malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Biraz ılınca mikserle 5-6 dakika çırpılır.Hem kremamız akışkan bir kıvam alacak hem de kremadaki topaklanmalar kaybolacak.
Kek piştikten sonra soğuyunca ,ortadan ikiye kesilir.Arasına krema sürülür.üzerine pudra şekeri serpilir .
2 yorum:
Fotoğrafları çok beğendim. Pasta harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...
teşekkür ederim rabia hanım
Yorum Gönder