HABERLER GÜNDEM

17 Aralık 2012 Pazartesi

DENİZ LEVREĞİ



       Merhabalar...Hamileyken ve Ege doğduktan sonra haftada bir kez balık yapmaya çalıştım. Ek
gıdaya geçtiğimizde ise ,Ege'nin doktoru  büyük balıkların yanak etinde büyüme hormonu olduğunu söylemişti. Onun   için Ege balığını yemişse ,bir de yanak etlerini yemişse,çoook rahatlıyorum.
Yapımı çok kolay bu deniz levreği çokta lezzetli oluyor.
Yapılışı:
Kişi sayısınca  levrek temizlenir, tuzlanır.Sırtına benim yaptığım gibi yarıklar açılır.Karnına bir miktar tereyağ ve karabiber sürülür.Üstüne limon sıkılır zeytinyağı dökülür.Karabiber,pul biber,kekik atılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsi, fırına yerleştirilir.180 derece ısıda balık kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: