Muhallebi için
1lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3-4 çorba kaşığı pirinç unu
Vanilya
(isterseniz bir bardak soğuk sütle köpürtülmüş krem şanti veya 200 ml süt kreması)
üstü ve altı için:
250 gr tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
1çay bardağı şeker
ceviz Yapılışı
Buzlukta beklemiş 250 gr tel kadayıf ovularak kırılır.Geniş teflon tavada kızartılır.Şeker ve ceviz de ilave edilerek biraz karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Muhallabi malzemeleri karıştırırak pişirilir.Soğumaya bırakılır.Soğuyunca mikserle 10 dakika kadar çırpılırak pürüzsüz bir hale getirilir.(isterseniz bir bardak soğuk sütle köpürtülmüş krem şanti veya 200 ml süt kreması konur). Şimdilerde krem şantiyi veya süt kremasını direk muhallebiye döküp mikserle çırpıyorum .
Kızartılmış kadayıfın yarısı borcamın altına serilir. Muhallebi ve kalan kadayıfta borcama dökülerek tatlımız hazır hale getirilir.
Benim gibi çıtır çıtır yemeyi seviyorsanız kavurduğunuz kadayıfı bir kavanoza koyun servis yapmadan önce muhallebinin altına ve üstüne koyabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder