Defalarca denenmiş, her seferinde keyifle yenmiş ,ikram edilmiş, evde bulunan malzemelerle yapılmış ve yapımı da bir o kadar kolay tariflerimi ve keçe çalışmalarımı paylaşmak istedim sizlerle...
HABERLER GÜNDEM
14 Ocak 2013 Pazartesi
KURABİYE ADAMLAR
Ege' nin kankası Kerem' in doğum günü için yapıldı bu japon askerleri. Benim sık sık yaptığım , başta çocuklar olmak üzere büyüklerin de ilgisini çeken kurabiye adamlarım. Ege artık kurabiye yemeye başladığında onun eline göre olsun kıtır kıtır yesin diye un kurabiyesini çevirip bisküvi yaptım. Hamurla oynamak çocukların küçük kol kas gelişiminde çok önemlidir. Ege oyun
oynadığını zannetse de birlikte tezgahın başına geçip çoook kurabiye yapmışlığımız vardır.Hamura bütün malzemeleri atmak,kalıpla kesmek ve süslemek olmak üzere her aşamasında aktiftir oğluşum:)
Yüz detaylarında evde çikolata parçaları olduğu için , onları kullanmak zorunda kaldım .Aslında damla çikolata kullanıldığında daha düzgün kurabiyeler çıkıyor ortaya....Neyse bi daha ki sefere inşallah şimdi tarif zamanı:
MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında margarin,
1 su bardağı bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı mısır nişastası,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1\2 paket kabartma tozu
1 paketvanilya
aldığı kadar un
SÜSLEMEK İÇİN:
Damla çikolata, 3-4 yemek kaşığı nutella,hindistan cevizi, susam
YAPILIŞI
Margarin ve pudra şekeri güzelce yedirilir.Diğer malzemeler de eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Merdaneyle iki yada üç kalıp çıkacak kadar ince bir hamur açılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döşenir.Damla çikolatadan göz yaparak 160 derecede 15 dakika pişiriyoruz.
Nutellayı 30 saniye mikrodalgada ısıtıp sıvı hale getiriyoruz.Kurabiyelerin kafasını önce nutellaya sonra hindistan cevizine veya susama batırarak bu işlemi bütün kurabiyelere uyguluyoruz.
Yapması biraz sabır istiyor ama eğer sizin de benim gibi bir yardımcınız varsa kurabiye yapmaktan hiç korkmayın:))
AFİYET OLSUN......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
bu tarife göre kaç tane askerimiz olur ve kalplerini nasıl yapabilirm ?? :D
kalıbın inceliğine bağlı ben biküvi inceliğinde açıyorum.45-50 arası çıkıyor.Gözlerini çikolata damlasından yapınca daha muntazam oluyor.bende çikolata taş vardı onu kullanmak zorunda kalmıştım.kalpler ise Dr.Oetker'in Çikolata kalpleri.Marketlerde bulabilirsiniz.
Yorum Gönder