yapılışı:
sıvı karışım:
2,5 yufka
1 soda
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
ceviz büyüklüğünde tereyağ
iç harcı:
klasik beyaz peynir, kaşar peyniri ,maydanoz,karabiber
Dikdörtgen borcam tereyağının yarısı ile ve biraz sıvı yağ ile yağlanır.Bu böreğinizin altının nar gibi kızarmasını sağlıyor.Tepsiye aralarına sıvı karışımından kaşıkla dökülmek üzere 3- 4 kat döşenir.İç harç dökülür.Bir iki kat sonra tekrar iç harç dökülür.En üste kalan tereyağ minik parçalara bölünerek atılır.Bir yumurta çırpılıp üst yüzeye sürülür ve susam,çörekotu,haşhaş atılır.170' fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirilir.
Anlatması benden ,yapması sizden AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder