Defalarca denenmiş, her seferinde keyifle yenmiş ,ikram edilmiş, evde bulunan malzemelerle yapılmış ve yapımı da bir o kadar kolay tariflerimi ve keçe çalışmalarımı paylaşmak istedim sizlerle...
HABERLER GÜNDEM
22 Mart 2013 Cuma
TUZLU KURABİYE
Merhabalar.Yarın misafirlerimiz vardı.Ege'nin arkadaşları ve anneleri gelecekti.Ege'nin arkadaşları diyorum ama aslında benim arkadaşlarımın çocukları :) Çocukların büyümesi ile bizim arkadaşlığımız da boyut değiştirdi. Ben bile ben değilim artık '' Ege'nin annesi' yim.
Ne yazık ki çocuklardan ikisi hastalanınca ziyaret ertelendi:( Ama ben cuma öğleden sonra yapılacak işlere öyle bir programlanmışım ki kendimi kurabiye ve süt tarhanası yapmaktan alıkoyamadım.Bu tarifi sonu garanti tarifler den dün aldım bugün uyguladım.Tadı beni tanımlayamadığım bir zamana götürdü.Bildiğim ama çok uzak kaldığım bir lezzet.Annelerimizin yaptığı tuzlu kurabiyeler gibi sanki?? Yerken kurabiyeden çıkan
kütür kütür sesi duyabiliyorsunuz.Dolu dolu iki tepsi çıkıyor.Oldukça da bereketli yani.Ben denedim siz de deneyin bence...
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su,
1 paket teremyağ (ben 1/2 paket koydum)
yarım limon suyu
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
yumurtanın akı içine sarısı üstüne
aldığı kadar un
süslemek için susam
YAPILIŞI:
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler karştırılır.Sonra un eklenir, hamur yoğurulur.Ele ve hamur kabına yapışmayan çok güzel bir hamur elde ediliyor.İster benim gibi elde şekil verin isterseniz kalıpla kesin.
Yumurtanın sarısına 4-5 damla pekmez karıştırılır ve kuabiyelerin üzerine sürülür.Üstüne de susam dökülerek 170 derecede 25-30 dakika pişirilir.
AFİYET OLSUN:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Canım benim kurabiyeleri deneyip beğenmene çok sevindim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
teşekkür ederim:)tarif için de..
Yorum Gönder