Defalarca denenmiş, her seferinde keyifle yenmiş ,ikram edilmiş, evde bulunan malzemelerle yapılmış ve yapımı da bir o kadar kolay tariflerimi ve keçe çalışmalarımı paylaşmak istedim sizlerle...
HABERLER GÜNDEM
18 Temmuz 2013 Perşembe
EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI
Hava sıcaklığı kaç derece olursa olsun ramazan ayında çorbasız olmuyor gerçekten....Ege çorba yediğini düşünsün ben de Ege et yedi diye düşüneyim.Bakış açısı sanırım.Eti severek yemeyen oğlumun severek yediği bir çorba.Çorba ama aslında oldukça da doyurucu.. Bugünkü iftar yemeğimize gelince:
Ekşili köfte
sebzeli bezelye
meyhane pilavı
salata,
vişne kompostosu,
pudingli şerbetli tatlı
Ekşili köfte için gerekli malzemeler:
200 gr kıyma,
bir küçük soğan,
bir yumurta sarısı,
3 çorba kaşığı köftelik bulgur veya pirinç
maydanoz,
karabiber,tuz
3 tane tane karabiber,
içi 7-8 çorba kaşığı un dolu bir tepsi
TERBİYESİ İÇİN:
bir yumurta sarısı ,yarım limon suyu
Yapılışı:
Kıymaya bir yumurta sarısı,ince rendelenmiş soğan ,karabiber,tuz, köftelik bulgur atılır ,güzelce yoğurulur.Bulgurunu atarken azar azar atın çok katı bir harç olmayacak .( Bulgur yerine bir miktar pirinç de koyabilirsiniz ama bulgur yumurtanın ve soğanın suyunu çektiği için daha kolay köfteler yapılıyor.Bence daha da lezzetli hem de besleyici değeri daha yüksek ).ince kıyılmış maydanozları da ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.Yarısına kadar su dolu genişçe bir tencereye bir miktar da sıvı yağ ve tuz koyup ocağın altını açıyoruz.Biz köfteleri yaparken suyumuzda kaynasın.Elde ettiğimiz harçtan avucumuzun içinde küçük küçük toplar yapıp içi un dolu tepsiye atıyoruz.Arasıra tepsiyi sallayarak köftelerin unlanmasını sağlıyoruz.
Tepsideki köfteleri ve tepsiden bir miktar unu kaynayan suya atıyoruz.Bu işlemi yaparken dikkatli olun elinize kaynar su sıçrayabilir.3 tane tane karabiberi de tencereye atıyoruz.Kaynayan tenceredeki suyun rengi beyaz olunca, bir kasede akından iyice ayrılmış yumurta sarısı ,yarım limonun suyu iyice karıştırılırak ,tencereden alınan bir kaşık suyla karıştılır.Tencereyi karıştırıken yavaş yavaş da kase tencereye boşaltılır. Çorbamız şimdi rengine ve kıvamına kavuşacaktır. Beş -altı dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
AFİYET OLSUN.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
En sevdiğim yemeklerden biridir bu.İlk fırsatta yapacağım.Elinize sağlık
Yorum Gönder