HABERLER GÜNDEM

26 Ağustos 2013 Pazartesi

EVDE KUMPİR

Çaresizlik ....İnsana her şeyi yaptırabiliyor.Eğer  oturduğumuz yerde güzel kumpir yapan bir yer yoksa ve canınız müthiiiiş kumpir çekiyorsa yapacak tek bir şey kalıyor.El elde baş başta karı koca  çocuk mutfağa girip kumpir yapmak kalıyor .Biz de öyle yaptık.
Kumpir yapmak için aldığımız 3 tane büyük patatesi 200 derecelik fırında
1 saat pişirdik.Daha önce küçük patateslerle yaptık ama onun içini doldurması zor oluyor.onlar  40 dakikada pişmişti. Yani arada patateslere  üsten çatalla baştırarak ya da bir bıçak batırarak  pişip pişmediğini  kontrol edin.
Patatesler pişedursun biz garnitürlerimizi  hazırlayalım.

Soldan sağa doğru  siyah ve yeşil  zeytin, kornişon turşusu, mısır,kırmızı lahana  ( ince ince doğrandı.Ege tarafından  limon ve tuz ile sık sık tadına bakarak yoğuruldu.)
Soldan ikinci sıra:  konserve mantar,tereyağ,biberiye ve jelapeno turşusu,salam,paprika
üçüncü sıra; rende kaşar peyniri,  rus salatası (haşlanmış ve minik doğranmış bezelye,havuç ve patates , biraz kornişon turşusu, bir miktar mayonez ve tuz ile karıştırılır) .ketçap mayonez
     Evde kumpir yapmanın en güzel taraflarından bir tanesi de, kendi hazırladığın  garnitürü iç rahatlığıyla kumpirine koyuyor olman.
     Fırında pişen patatesler bıçakla ortadan yarılarak hızlı bir şekilde tereyağ ile, eş tarafından karıştırılır.Sonra da kaşar peyniri ve tuz eklenerek yine hızlı bir şekilde karıştırılır.Patateslerin kabukları çok ince olduğu için bu karıştırma işlemini başka bir tabakta yapıp tekrar  patates kabuklarının içine koyduk.Sonra da istediğiniz garnitürü koyarak soğutmadan yemek kalıyor.
     Gerçekten dışarda yediğim kumpirden hiç bir eksiği yoktu.Hatta garnitür kalitesini göz önünde bulundurursak artısı vardı.
     Zaten yemekle  çok fazla işi olmayan Egeciğim kumpirin pişmesine dakikalar kala uyuyakaldı.Yeni yüzmeyi  öğrenen kuzucuğum bütün enerjisini denizde harcamış anlaşılan .
    Kumpir gerçekten lezzetli oldu.Hiç kuşkusuz herkesin elinin değmesi de lezzete lezzet  kattı.


AFİYET    OLSUUN:))

2 yorum:

HTC dedi ki...

çok güzül görünüyor. bende deneyeceğim. bu arada ege'ye de tebrikler

barışegeninannesi dedi ki...

mutlaka denemelisiniz.gerçeekten çok lezzetli oluyor.