HABERLER GÜNDEM

20 Haziran 2014 Cuma

20 DAKİKADA KOLAY SUFLE


   Bu aralar ailecek sufleye taktık.Nefis bir tatlı. Ülker 'in O la la 'sı .Belki deneyenler olmuştur aranızda.Ye ye doyamıyoruz.Eeee artık bu alışılageldik bir davranış haline geldi bizdeki. Hemen Ege'yle mutfağa girilir ve elden ne geldiyse yapılır.

     Bu ikinci deneme aslında . İlkinde sufle kaplarımız yoktu sütlaç güveç kaplarında yaptık bizde . O da oldu . Hem de şahane oldu.Sonra Migros'ta gezerken bu kağıt kek kalıplarını gördüm.Renk ve desenleri mevcut ama bana en çok bu modeli sıcak geldi.
   Gelelim tarife, o kadar kolay ki gerçekten 10 dakika hazırlık 10 dakika pişme süresi derken 20 dakikada elinde sufleni yiyor oluyorsun.
  
MALZEMELER:

80 gr bitter çikolata ( Bu konuda nestleyi tek geçerim.)
50 gr tereyağ,
1/2  su bardağı un,
3 yumurta ,
1/2 su bardağı şeker,

YAPILIŞI

Tereyağ yanmaz tavada eritilirken içine bitter çikolata eklenir.(İsterseniz yarısını sütlü çikolatadan da koyabilirsiniz) Sürekli karıştırılarak çikolata eritilir.Bu işlem çok kısa sürüyor.Keza havaların ısınması ile yağ ve çikolata tavaya koymadan kendinden geçmişti.Un da ilave edilerer karıştırılır.Karıştırma esnasında ocağın altı kapatılır. Siz bu işlemi yaparken yanınızda   minik bir şef varsa  ve yumurta ile şekeri kabarana kadar çırpmışsa işiniz daha kolay.Hazırladığınız çikolatayı yumurta karışımına ekleyip tek renk olana kadar mikserle çırpmaya devam edilir.Tereyağıyla yağlanmış kalıplara eşit olarak paylaştırılır. 220 derece önceden ısıtılmış fırında 8 dakika pişirilir.



 Suflemiz hazır ister sıcak,ister soğuk tüketin ....Dilerseniz biraz soğuduktan sonra suflenizi ters çevirip de servis edebilirsiniz

4 yorum:

arzubahar dedi ki...

Harika görünüyor. Mutlaka deniycem. İnşallah yapabilirim.

barışegeninannesi dedi ki...

Eminim yaparsın.gerçekten çok kolay:) Şimdiden kolay gelsin

Handan Çuhadar dedi ki...

sufle harika görünüyor mutlaka denemek istiyorum elinize sağlık

Lapermstyle dedi ki...

sufleye bayılırım. güzel bir tarih olmuş. ellerine sağlık. blogunu takibe aldım bana da beklerim:)