HABERLER GÜNDEM

25 Eylül 2014 Perşembe

SAFARİ KIZ BEBEK KAPI SÜSÜ

    Hiç bu kadar ihmal etmemiştim blogumu :(  Ramazan Bayramı'yla çıktığımız tatilden sonra Güney 'imin bana 7/24 annelik yaptırmasıyla devam ettik. Yedi buçuk aylık olduk artık ama hala uyku düzenimizin olmaması biraz da huysuz olmamız oğlumun hastalığını geç fark etmemize sebeb oldu :( Hastaneye giderken de hadi bi gösterelim diye çıkmıştık ki bebeğim şiddetli idrar yolu enfeksiyonu geçirirmiş meğer. Ek gıda ,işe başlamam ''Diş geliyor diş ,bak salyası da var '' lara aldandık.Hepsi üst üste gelince anlayamadık.  Maalesef antibiyotik başladık ama çok şükür yavrumun yüzü gülmeye başladı .

   Sevgili Ülkü bu kapı süsünü çok beğenmiş kıymetli  bebeği Elif için.Yapıp yapamıyacağım belli değildi.İki gün içinde yaptım yaptım ,yapamadım başının çaresine bak Ülkücüğüm diyecektim.Yoksa doğuma yetişemiyebilirdim.Annemin de yanımda olmasından cesaret aldım üç oturma da bitirdik kapı süsünü.Zaten daha keyfisi de mümkün değilid.Yine her zamanki gibi el birliğiyle herkesten bir iki dokunuşla sonuç ortada :)
Bir solukta kalıplar çizildi,keçeler kesildi,Dikime hazırlandı.
 Bu sevimli zürafa ile dikim başladı .Kulağıydı ,ayağıydı, fularıydı baya zaman alıyor tabi...
 Bu fil kardeşe de bayıldım yalnız .Bu kadar masum olacağını da düşünmemiştim.Elyaf dolgu olan hayvanların yanaklarını da allıkla kızarttım.
 Ormanlar kralı aslanım bile biraz mahçup.
 Yaşlı kaplumbağamız :)
Muzur maymunuz .....Kendimizden geçmiş bir şekilde kapı süsünün başındayken eşim abarttın der gibi ''Göbek deliğini de yap bari '' dedi. Evet haklıydı :)Hemen bir sim dokunuşuyla o bile tastamam. 
Elma ve portakal ağaçlarımız.....
 Bulutlar da annemin elinden.Ben safari hayvanları ile uğraşırken o da günlük güneşlik bulutları dikti.
 Kapı süsü sağlam dursun diye arkasına çöp şiş  yapıştırdık.Bulutlar ile hayvanlar bibiririne karışmasın diye de zürafanın ve aslanın arkasından birer çöp şiş daha çıktık.
Onlarda ağaçların eğilmesine engel olamayınca hepsini birleştiren bir gökkuşağı yapıştırdım ki bu da kapı süsüsnün eksiğiymiş sanki ....Çok yakıştı.
Bulutların üzerine isim ,isimlere sim ,minik bir kuş....... derken bitmiyor da bitmiyor.Bende en çok bu kısmını seviyorum.Son bir dokunuş ,küçük bir ayrıntı bambaşka yapıyor elimdeki çalışmayı.O çalışma sahibine gidene kadar evet bitti diyemiyorum.Gidiyorum geliyorum başına onu da ekle bunu da ekle ...bitiremiyorum

Yanlardaki çöp şişleri kurdelayla sararak  asmak için de biraz bıraktık.İster tüle takılsın ister çiviye asılsın..

Bizden bu kadar Elif bebek :)) Sıra sende ..Sağlıkla sıhhatle gel inşallah.. Annene babana huzur getir mutluluk getir ...

Diğer kapı süsü çeşitlerim için  buraya;
Keçe çalışmalarım için buraya;
Güncel yayınlarımı takip etmek için facebook adresime bakabilirsiniz



3 yorum:

Pembe Kreasyon dedi ki...

Cok gecmos olsun. Cok guzel olmus kapi susu de

aysun dedi ki...

Hanife Abam sen müthiş hamaratsın keşke bizde sana benzeseydik.
2. bebeğimin kapı süsünü senden bekliyorum şeker öptüm

barışegeninannesi dedi ki...

Teşekkür ederim :)