HABERLER GÜNDEM

4 Kasım 2015 Çarşamba

Sıvı Yağ ile Elmalı Kurabiye

pratik elmalı kurabiye yapımı
 Margarinin zararlarını hepimiz biliyoruz.Ama hepimiz de biliyoruz ki kurabiye margarinsiz güzel olmuyor.İşte bu; sıvı yağ ile elmalı kurabiye diğerini pek aratmıyor.İçinize sine sine yiyebilirsiniz.Zaten içi dolgulu kurabiyeler ertesi güne bir miktar yumuşuyor. Yapıldığı gün resimden de anlaşılacağı gibi kıtır kıtır oluyor.


MALZEMELER:

1 su bardağı şeker,
1 yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı süt
kabartma tozu- vaniya
un



İÇ HARCI:

2 büyük kırmızı elma,
1 çay bardağı  şeker,
1 çay bardağı ceviz,
tarçın

ÜZERİNE :
 Pudra şekeri

YAPILIŞI

      Hamurumuzu malzeme sırasına göre koyup kulak memesi kıvamı bir hamur yapalım.Üzerini buzdolabı poşetiyle kapatıp buzdolabında biraz dinlendirelim.
      Hamurumuz dinlenirken  iç harcını hazırlayalım.Yıkanmış kabukları soyulmuş elmalar rendelenir.Tavada biraz sotelenir üzerine şeker de dökülerek suyu çekilene kadar 3-4 dakika pişirilir . Ceviz ve tarçını dökerek karıştırılır.Tavadan başka bir tabağa aktarırsanız harcınız çabuk soğuyacaktır.
    Şimdi sıvı yağ ile elmalı kurabiyelerimizi yapmaya başlayabiliriz.Hamurdan mandalinadan büyük bezeler alıp  merdane ile açıyoruz.Çıtır olmasını istiyorsanız çok klaın açmayın.açtığımız hamuru altı eşit parçaya böldükten sonra kalın tarafına iç harçtan bir parça koyun ve ince uca doğru sarın. Bütün hamura bu işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili tepside 170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir.
      Fırından çıktıktan bi kaçdakika sonra pudra şekeri serpilir.

İşte sıvı yağ ile hazırladığımız elmalı kurabiyeler afiyetle yenmeye hazır. Hele bir de benim gibi kurabiyenin pişmesiyle eşzamanlı uyanan bir totişiniz varsa ve dee kurabiyeleri afiyetle tüketiyorsa değmesin kimse keyfinize  :))

     SEVGİYLE KALIN



3 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...

barışegeninannesi dedi ki...

Teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık çok hoş görünüyor :)