HABERLER GÜNDEM

7 Ekim 2013 Pazartesi

HAVUÇLU KEK

    Merhabalar...Bir zamanlar sık sık yaptığım havuçlu kekim.Farklı bir lezzet arayanlar için güzel bir deneyim olabilir. 
MALZEMELER:
5 yumurta,
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı havuç
1 su bardağı ceviz ,fındık

2 su bardağı un
1,5  tatllı kaşığı tarçın,
vanilya ,kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

YAPILIŞI:
Yumurta  ve şeker mikserde köpürene kadar çırpılır.Onlar çırpılırken 2 tane havuç kabukları soyulup rondodan çekilir.Köpüren yumurtalara ; un, kabartma tozu  ,karbonat, vanilya atılarak tahta kaşıkla karıştırılır.Havuç, ceviz,fındık ve tarçın da atılarak tekrar karıştırılır ve kek kalıbına  dökülür.170 derecelik fırında 45-50 dakika pişirilir. Fırın kapağını açmadan  kekin piştiğini anladığımda  dereceyi 160 yapıyorum içi de iyice pişsin diye.Keki çıkarınca da küdan ya da bıçak yardımıyla iyice pişip pişmediğini kontrol  edilir                  
                                                                                                            
Kekimizde hiç yağ kullanmadık.
 

Hiç yorum yok: