HABERLER GÜNDEM

16 Ocak 2014 Perşembe

ALMAN PASTASI

    Yumuşacıkbir pasta .Yapımı da kolay , yemesi de...

MALZEMELER:

3 yumurta ,
3 kahve fincanı şeker,
4 kahve fincanı  un,

1 kahve fincanı su,
2 çorba kabuğu limon kabuğu rendesi,
kabartma  tozu,

 KREMASI İÇİN:

2 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı şeker,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi,

üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Su  ,un ,kabartma  tozu ilave edilerek iyice çırpılır. liomon kabuğu da ilave edilerek  yağlanmış  kek kalıbına dökülür. 160 - 170  derece de 30 -35  dakika pişirilir.

Kreması için malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Biraz ılınca mikserle  5-6 dakika çırpılır.Hem kremamız akışkan bir kıvam alacak hem de  kremadaki topaklanmalar kaybolacak.

Kek  piştikten sonra soğuyunca ,ortadan ikiye kesilir.Arasına krema sürülür.üzerine pudra şekeri serpilir .

2 yorum:

RABİA SERTELİ dedi ki...

Fotoğrafları çok beğendim. Pasta harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

hanife gençtürk dedi ki...

teşekkür ederim rabia hanım