HABERLER GÜNDEM

26 Ocak 2015 Pazartesi

MOZAİK PASTA

  Süper  süper yaa! Bunu daha önce niye düşünemedim.Akıllı telefon sahibi olalı bir yıl oluyor ve blogumu buradan takip eyidebilirim diye düşünüyordum ama şu resimlerin üzerine  yazıyı bilgisayardan yazdığım için  tel den post girmek zor geliyordu. Nedensiz bir şekilde bugün photoshop
programının google play store da olabileceği aklıma geldi kiii varmış. Evet burdan yazmak o kadar kolay olmuyor ama aylar oldu bilgisayarı açamayıp post atamayalı :(  Belki bunu bilmeyen son kisi değilimdir ve birilerine yardımım dokunur .
   Gelelim bu basit ve herkesin hoşuna giden mozaik pastanın tarifine...Ege nin doğum gününe yapmıştık ve en sevilenler arasına girdi.

MALZEMELER:

1 paket + 4 - 5 tane çifte kavrulmuş petibör
100 gr margarin
Bir su bardağı süt
2- 3 çorba kaşığı kakao
Yarım cay bardagı şeker
Arzuya göre fındık veya ceviz



YAPILIŞI:

Petibörler iyice kırılır. Tereyağı eritilir,içine süt şeker ve kakao atılarak güzekce karıştırılır. Karışım bisküvilerin  üzerine dökülür ve yoğurulur.Ele yapışan bir hamur oluyor.İsterseniz fındık ve ceviz de koyabilirsiniz.Masaya serilen streç filme hamur yayılır yarım daire veya piramit şekli verilerek buzluga atılır.İster 5-6 saat sonra isterseniz günler sonra yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: