HABERLER GÜNDEM

10 Ocak 2013 Perşembe

MİDYE BÖREK

Annemin tv 'de izlediği ama adını bilmediği böreği denedik. Adına gül börek mi deseek ,çiçek börek mi desek bilemedik.5 çaylarına  sıcak sıcak  yenmek için yapılabilecek çıtır çıtır bir börek...Görüntüsü sizi yanıltmasın  yapımı çok kolay .Umarım resimler yeterince açıklayıcı olur.
 
YAPILIŞI:




2 adet yufka  8 eşit parçaya  bölünür.İçleri sıvıyağ ile  yağlanır.
 
 
 



Üçgen şeklindeki yufka uzun kenarının ortasından başlanarak kısa  kenara kadar katlanır.Fiyonk şekli alan yufkanın bir kenarı öbür tarafa şekildeki gibi  geçirilir.





 
İstediğiniz gibi hazırladığınız iç malzeme şekildeki gibi  yerleştirilir.Alt taraftan iki yanlardan bir kat olmak üzere katlanır.
Katlandıktan sonra ters  çevrilir  ve gül böreğimiz ortaya çıkar.Üstüne yumurta sarısı sürülür  ve istediğimiz gibi süslenir.

Fırndan yeni çıkmış haliyle gerçekten harika bir lezzet .Böreğin iç malzemesine ulaşmadan çıtır yaprakları da çok lezzetli.Sıcak servis yapmanız önerisiyle AFİYETLER OLSUN:)

2 yorum:

herşey seninle güzel... dedi ki...

"Midye börek" diye geçiyor, şu sıra benim de bolca rastladığım iki tariften biri.
Doyurucu ve bi o kadar da lezzetli olduğuna eminim. Dediğin gibi aslında yapılışı da gayet basit ama zahmetli izlenimi veriyor. Güzel olan da o bence!

barışegeninannesi dedi ki...

teşekkür ederim canım.hemen adını güncelleyeyim.Görüntüsü itibari ile misafirine ne kadar özen gösterdiğin anlaşılıyor sanırım:))