HABERLER GÜNDEM

6 Ocak 2013 Pazar

KUŞ ÜZÜMLÜ FISTIKLI YAPRAK SARMA

Merhabalar.Bugün farklı bir yaprak sarma tarifi vereceğim.Farklı tatlar arayanlar için mükemmel.Hemen tarife geçelim.
MALZEMELER:

4 soğan
3/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tarçın
tuz
asma yaprağı
 
 

YAPILIŞI:
      Soğanlar doğranıp sıvı yağda kavrulur.Pirinç  ilave edilerek bir su bardağı suyla pişirilir. Baharatları da eklenerek karıştırılır.5-10 dakika dinlendirilir.Hazırlanan iç yapraklara konarak kalın olacak şekilde sarılır.Sıralanan tenceredeki sarmaların hizasında su eklenir.Su azaldığında sarmanın pişip pişmediği kontrol edilir.Afiyetle yenilir:) Hem sıcak hem soğuk servis edilebilecek değişik bir lezzet yine  yapılmasını şiddetle tavsiye ediyorum:)
                                      Kolay gelsin....

Hiç yorum yok: