HABERLER GÜNDEM

25 Aralık 2013 Çarşamba

KURU MEYVELİ CEVİZLİ KURABİYE

    Merhabalar .Tam kış mevsimine göre bir kurabiye. Kuru meyveleri mi yoksa üzerindeki kızarmış hindistan cevizi mi lezzetine lezzet katıyor ona da siz karar verin artık.

MALZEMELER:
1 paket margarin,
3/4  su bardağı şeker,
2 yumurta (bir tanesinin akı üzeri için ayrılacak)

4-5 tane kuru incir ve 4-5 tane kuru  kayısı,
1 su bardağı  iri dövülmüş ceviz,
1/2 su bardağı buğday nişastası,
1 adet kabartma tozu ve vanilya
3,5 su bardağı un

üzeri için:  yumurta akı,  hindistan cevizi

YAPILIŞI:
 Oda sıcaklığındaki margarin ve şeker iyice yoğurulur.Yumurtalar kırılır ( birinin akı ayrılacak) ,yoğurulur.Nişasta ,un kabartma tozu ,vanilya dökülerek karıştırılır.Un yavaş yavaş hamura yedirilir.  Diğer kurabiye   hamurların dan biraz daha sert olacak şekilde gerekirse un miktarı arttırılabilir.İnce ince kestiğimiz kuru meyveler ,ceviz de eklenerek son kez yoğurulur.
    Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.170 derecelik fırında 30-35 dakika , hindistan cevizleri iyice  kızarana kadar pişirilir.


2 yorum:

RABİA SERTELİ dedi ki...

BARIŞ EGENİN ANNESİ merhaba:) kurabiye her bakımdan atıştırmalık ve çay yanında çok pratik oluyor. Kek ikramında bir merasim var. Dilimleyeceksin, tabağa koyacaksın, yanına çatal-bıçak bir de kağıt peçete. Kurabiyeniz güzel görünüyor. Kuru meyveleriyle ceviz de var daha ne olsun. Ellerinize sağlık. Arkadaşlığımıza gelince ben sizin çok eski takipçinizim. Site izleyicilerine bakarsanız başka bir fotoğrafımda ismimi göreceksiniz. Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim rabia hanım.kekin yeri benim için ayrıdır aslında ama kurabiye de dediğiniz gibi çok pratik oluyor