HABERLER GÜNDEM

25 Mayıs 2014 Pazar

PORTAKALLI KEK

Hayırlı kandiller.Allah herkesin dualarını kabul etsin inşallah. Üç hafta sonu üst üste yaptım .Bayıldım çünkü. Yumuşaşık  ,portakallı ve çikolatalı kek .Kolay kolay da bayatlamıyor.Ama benim tercihim keki ılık tüketmektir.Portakalın zamanı geçmeden yapmalı yenmeli bence.  Kek yapmak çok kolaydır benim için ,bu kek de öyle kolay bir kek.Malzemeleri at karıştır ,at fırına....


MALZEMELER:

3 yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

 1/2 su bardağı pudra şekeri

3/4 su bardağı sıvı yağ,

1 su bardağı süt,

1 adet portakal kabuğu rendelenecek 3 yemek kaşığı suyu alınacak

2 su bardağı un,

kabartma tozu ,vanilya

1 çay bardağı çikolata parçası

YAPILIŞI
Yumurtalar şekerle iyice çırpılır..Yağ,süt,portakal kabuğu rendesi.3 çorba  kaşığı portakal suyu ,un ,kabartma  tozu ,vanilya sırasıyla konarak pürüzsüz bir hamur elde edilir.Çikolata parçaları da eklenerek karıştırılır ve yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülür.170 derecelik fırında 45 -50 dakika pişirilir.Kekin pişip pişmediği bir kürdan yardımıyla kontrol edilir.Son  dakikalarda fırının ısısı düşürülerek kekin içinin iyice pişmesi sağlanır.
dilerseniz kek hamurunu kalıba dökmeden önce ,kalıba kırılmış fındık ,hindistan cevizi dökebilirsiniz.Ben hindistan cevizi döktüm.Fırından çıkardığımız keki biraz dinlendirdikten sonra kalıbından çıkarabiliriz.Çocuklara portakal suyu eşliğinde ikram edebileceğimiz muhteşem kekimiz hazır.
AFİYET OLSUN....

Facebook adresimden de beni takip edebilirsiniz.

Diğer kek çeşitlerine de buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

yasaminta kendisi dedi ki...

Elinize saglik, harika görünüyor,sevgilerimle;)

barışegeninannesi dedi ki...

teşekkür ederim çağnur.bloguma hoşgeldin ben de seni izlemeye aldım