HABERLER GÜNDEM

26 Ekim 2015 Pazartesi

Dolgulu Tırtıklı Kurabiye



  Ege'ye daha önce beslenme için hazırlık yaparken şimdi ,okul değişikliğinden dolayı  okul çıkışları için hazırlık yapıyorum. 3'te evde olan oğluşum arasıra acıktım diyor.Bugün de içi puding dolgulu bu kurabiyelerden yaptım.Her zaman aynı şeyi söylüyorum amam yapımı gerçekten çok kolay.Fazla zamanımızı almıyor.Üstelik dış hamuru bile tek başına oldukça lezzetli , bu lezzete bir de puding dahil olunca çocuklar için daha  cazibeli  hale geliyor.


MALZEMELER:

1 paket oda sıcaklığında margarin,
1 yumurta,
2 kahve fincanı pudra şekeri,
1/2 paket kabartma tozu, vanilya
un

İç dolgusu için:

1 su bardağı süt,
1 paket kakaolu puding,


YAPILIŞI

   Önce pudingimizi pişirelim ki ,hamurumuzu yoğururken o da bir köşede soğuyadursun. Oda sıcaklığındaki margarin,yumurta ve şeker iyice yoğurulduktan sonra un , kabartma tozu ve vanilya eklenir. elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak tost makinesinin üstünde açılır.İçine bir parça puding konur , üst taraftan ve alt taraftan kapatılır.Birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
Bu şekilde 23-24 adet çıkıyor.170 derecede 18 dakika kadar hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Miniklerle beraber afiyetle yenir ........ :)

4 yorum:

Layla dedi ki...

Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Böyle bir bloğa sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
Sizi kendi bloğuma davet etmek isterim. Nurselin Mutfağı
Teşekkürler.

Barış Ege'nin Annesi dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Tabiki bende ziyarete gelirim :)

Ay ad dedi ki...

bloğunuz çok hoş bana da beklerim
http://ocaktakiyemegim.blogspot.com.tr

Barış Ege'nin Annesi dedi ki...

teşekkür ederim . Bi aralar uğramışım zaten ziyaretinize ,takibime de aldım,görüşmek dileğiyle