HABERLER GÜNDEM

3 Kasım 2015 Salı

Antep Fıstığı Kabuğundan Çerçeve Yapımı

dekoratif çerçeveler
  Geçen anneler gününde öğrencilerime yaptırdığım , o minik ellerden çıkan el emeği göz nuru  anneler günü hediyeleri .Bütün etkinlik çalışmaları gibi bunu da bayıla bayıla yaptılar .Emeklerine de değdi bence.
   Evimizdeki malzemeleri değerlendirerek buna benzer pek çok çeşit var aslında .Özellikle kış akşamlarında çerez tüketilir.İşte bu antep fıstık kabuklarını atmayarak çok güzel bir çerçeve modeli oluşturabiliriz.

   Bu resimde benim Ege'min minik ellerinden çıktı.Onu evde kullanılmayan bir fotoğraf çerçeve ayağıyla tamamladık ve konsolun üstündeki yerini aldı.

MALZEMELER

Antep fıstığı kabukları ( çerçeveye bakarsanız çok fazla kabuk da kullanılmıyor)
beyaz tutkal
soba boyası ( milyoncularda kolaylıkla bulabilirsiniz.)
Fırça
fotoğrafınıza göre kesilmiş mukavva ( 10* 15 fotoğraf için 15*20 cm lik mukavva kullandık biraz daha büyük de kullanabilirsiniz)
Toz sim (isterseniz)

YAPILIŞI
  Mukavvanın içine resmimizin kenar çizgilerini çizip,dışta kalan kısımlarına fıstık kabuklarını istediğimiz gibi yapıştırıyoruz.

dekoratif çerçeveler
Kuruduğundan emin olduktan sonra açık alanda soba boyası ile boyuyoruz.Fırça olarak da fazla olan pasta fırçasını kullandım.Boyayı sulu sulu sürünce kabukların içine kadar boya akıyor.Henüz ıslakken toz sim dökebilirsiniz.(Daha önceki döneminde de yaptırmıştım bu çalışmayı, o zaman sprey boya kullandım.Onun altın rengi de var.  Ama öğrencinin olduğu ortamda fırça daha güvenli oluyor. )     Tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra da  fotoğrafımızı yapıştırıyoruz.
    Bütün öğrencilerimin yaptıkları kendine özgü ve doğal oldu.Zaten öyle heyecanla istekle çalıştılar ki ,işin içine bir de ''anne'' girince  nefes bile almadan yaptılar çalışmalarını. Çalışmalardan yazılarıyla başbaşa bırakıyorum şimdi sizleri.Bu el yapımı anneler günü hadiyelerimize bir de hediye paketi uydurdum ki artık o da bir daha ki posta kalsın .Şimdilik sevgiyle kalın......

dekoratif çerçeveler
dekoratif çerçeveler
dekoratif çerçeveler

1 yorum:

burcu dedi ki...

Çok enteresanmış, gümüş rengi de yakışmış.