HABERLER GÜNDEM

14 Ocak 2013 Pazartesi

KURABİYE ADAMLAR


       Ege' nin  kankası Kerem' in  doğum günü için yapıldı bu japon askerleri. Benim sık sık yaptığım  , başta çocuklar olmak üzere büyüklerin de ilgisini çeken kurabiye adamlarım. Ege artık kurabiye yemeye başladığında onun eline göre olsun  kıtır kıtır yesin diye un kurabiyesini  çevirip bisküvi yaptım.  Hamurla oynamak çocukların küçük kol kas gelişiminde çok önemlidir. Ege oyun
oynadığını zannetse de birlikte tezgahın başına geçip çoook kurabiye yapmışlığımız vardır.Hamura bütün malzemeleri atmak,kalıpla kesmek ve süslemek olmak üzere  her aşamasında aktiftir oğluşum:)
       Yüz detaylarında evde çikolata parçaları olduğu için , onları kullanmak zorunda kaldım .Aslında damla çikolata kullanıldığında daha düzgün kurabiyeler çıkıyor ortaya....Neyse bi daha ki sefere inşallah şimdi tarif zamanı:
 
                                             MALZEMELER:
1 paket  oda sıcaklığında margarin,
1 su bardağı bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı mısır nişastası,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1\2  paket kabartma tozu
1  paketvanilya
aldığı kadar un
                                             SÜSLEMEK İÇİN:
Damla çikolata,  3-4  yemek kaşığı nutella,hindistan cevizi, susam

                                                  YAPILIŞI
         Margarin ve pudra şekeri güzelce yedirilir.Diğer malzemeler de  eklenerek  yumuşak bir hamur elde edilir. Merdaneyle iki yada üç kalıp çıkacak kadar  ince bir  hamur açılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döşenir.Damla çikolatadan göz yaparak 160 derecede 15 dakika pişiriyoruz.
         Nutellayı  30 saniye mikrodalgada ısıtıp sıvı hale getiriyoruz.Kurabiyelerin kafasını önce nutellaya sonra hindistan cevizine  veya  susama batırarak bu işlemi bütün kurabiyelere uyguluyoruz.
       Yapması biraz sabır istiyor ama eğer sizin de benim gibi bir yardımcınız varsa kurabiye yapmaktan hiç korkmayın:))
                                        AFİYET OLSUN......

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bu tarife göre kaç tane askerimiz olur ve kalplerini nasıl yapabilirm ?? :D

barışegeninannesi dedi ki...

kalıbın inceliğine bağlı ben biküvi inceliğinde açıyorum.45-50 arası çıkıyor.Gözlerini çikolata damlasından yapınca daha muntazam oluyor.bende çikolata taş vardı onu kullanmak zorunda kalmıştım.kalpler ise Dr.Oetker'in Çikolata kalpleri.Marketlerde bulabilirsiniz.