HABERLER GÜNDEM

8 Kasım 2013 Cuma

AZ YAĞLI KIZARTMA

 Hafta sonu kahvaltıda peynir zeytinin yanında farklı bir şeyler de istiyor insan . Annemin bir ara sıkça yaptığı bayılarak yediğimiz az yağlı kızartma .Aslında tam olarak kızartma demek doğru olur mu bilmiyorum ama bildiğim birşey var ki o da çok lezzetli olduğu.

MALZEMELER:
patates,
kırmızı ve yeşil biber,
soğan,
sarımsak ,
sıvıyağ,
tuz ,karabiber

YAPILIŞI:
Patatesler (çok kalın olmayacak şekilde) ve soğanlar  ay şeklinde doğranır.Biberler de doğranıp, sarımsaklar kabuklarından çıkarılır.Tavaya  yüzeyini kaplayacak kadar yağ dökülür.Isınan yağa sebzeler atılır .Sebzeler yapışmasın diye tava sık sık sallanır.Karıştırırsak sebzeler ezilebilir . Rengi döndükten sonra tuz ve karabiber dökülür.Baharat sevenler için karabiberi biraz yoğun olursa daha lezzetli oluyor.Patatesler yumuşayana kadar sallamaya devam edilir.Patatesler soğuyunca daaa afiyetle yenir..

4 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

çok severim bu tarz az yağlı kızartmaları hemde sağlıklı eline sağlık canım

hanife gençtürk dedi ki...

teşekkür ederim. aynen öyle hem sağlıklı hem lezztli

Fermina dedi ki...

annem yokken yemek yapmaya çalışıyordum kurtardınız beni teşekkürler :D

hanife gençtürk dedi ki...

kısa zamanda, az bulaşıkla lezzetli bir yemek :))umarım beğenmişsindir.