HABERLER GÜNDEM

29 Kasım 2013 Cuma

FINDIKLI AY KURABİYE

 Yine beslenme çantasına girmek üzere yapılmış  fındıklı ay kurabiyeleri.Şekline bakıp aldanmayın çok acele  yapılıp acele ile resmedilmiş çıtır çıtır fındıklı ay kurabiyeleri.Bir de elimden midir hamurdan mıdır bilmem ama benim kurabiyeler biraz  haddini aşıp, şeklini bozarak kabarıyorlar.Zaten kıyır kıyır olan kurabiyenin içinde çıtır çıtır olan fındıklar , lezzetine lezzet katıyor bence.
    MALZEMELER:
1 paket margarin,
4 çorba  kaşığı şeker,

2 yumurta sarısı,
1 çay bardağı kırılmış fındık,
vanilya,kabartma tozu ,
aldığı kadar un
üzeri için pudra şekeri
    YAPILIŞI:
   Margarin ve şeker güzelce  yoğurulur. Yumurta sarısı ,un ,vanilya, kabartma tozu da eklenerek yumuşak bir hamur  elde edilir.Fındıklar da eklenerek hamur hazır hale getirilir.İki elimizle silindir şekli veriyor gibi yaparak ay şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.

 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.Piştikten sonra hafif sıcağı çıkmışş kurabiyelerin üzerine elekle pudra şekeri serpilir.


Hiç yorum yok: