HABERLER GÜNDEM

29 Kasım 2013 Cuma

GÖZLEME

   Haftasonu kahvaltıya ne yapsam diyenlere basit ama lezzetli bir tarif.Gözleme.Bunu bilmeyen yoktur heralde diyeceğim ama ben böyle yapmıyordum demek ki bilmeyen de varmış.Bir yufkayı iki üç parçaya bölerek bir kaç tane gözleme yapıyordum.O da çok zaman alıyor tabi.Tek yufkadan hem daha lezzetli hem de daha pratik oluyormuş.yine Latife arkadaşımın zengin mutfağından bir tarif :)
 MALZEMELER:
1 yufka,
ezine ya da  tulum peyniri,
tereyağ,
maydanoz,karabiber vs,


YAPILIŞI:
Yufka tezgaha yayılır.Ortasına peynir ,maydanoz ve baharat karışımı yayılır.Bu karışımın  üzerine küçük küçük tereyağ parçaları serpilir.
Yufka kare şeklinde kapatılır.Kalıın tabakası alta gelecek şekilde tavaya atılır.
Alt tarafı kızarınca ters çevrilir .öbür taraf kızarırken böreğimiz şöyle bir  keyifle kabarıyor.Üstteki kızaran taraf bir miktar tereyağ ile yağlanır.İyice kızarsın diye tekrar çevrilir.Bir iki dakika sonra aynı işlemöteki yüze de uygulanır.Böylece böreğimiz daha çıtırdak ve lezztli oldu.yalnız iç malzemede kullandığımız peynir yağlı olursa güzel oluyor tekrar hatırlatayım.
Dolapta bir iki yufkanız var ve zamanınız yok ise mükemmel bir seçim diyorum. Benimki sadece bir öneri sewçim sizin:))

Hiç yorum yok: