HABERLER GÜNDEM

13 Kasım 2013 Çarşamba

YUMURTALI FASULYE KAVURMASI

    İlk duyduğumda yumurta ve fasulyenin buluşması  kulağıma çok hoş gelmemişti.Neden sonra bilinmez bir gün denemenin bir zararının olmadığını düşündüm ve denedim.Yıllarca sevdiğim bir lezzete ön yargılı davrandığımı fark ettim.Oysa ki kavrulmuş sebze yemeklerini genellikle çok severim.Evet bu sulu bir yemek olmuyor.Yanında bol ekmek yediren cinsten bir fasulye kavurması.Aslında fasulye için yaz mevsimi bitti ama yine akıllarda kalsın derim.


MALZEMELER:
yarım kilo fasulye,
sıvı yağ,
bir büyük soğan,
2-3 diş sarımsak,
toz ya da pul kırmızı biber,
karabiber,
tuz
1 yumurta

YAPILIŞI:
          Fasulyeler yıkanır doğranır ve  üstünü örtecek kadar su konan bir tencerede haşlanır.Haşlama suyuna biraz da tuz eklenir. Yumuşayan fasulyeler süzgece alınır.O suyunu süzerken geniş bir tencerede küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar sıvı yağda bir iki karıştırıldıktan sonra toz biberi ,karabiberi dökülür ve karıştırılır.Sıvı yağı biraz fazla olursa daha güzel olur. Sonra elimizle suyunu sıktığımız fasulyeler tencereye atılır ve hafif hafif karıştırılır .Toz biberler fasulyeleerin her yerine eşit şekilde dağılana, fasulyeler sararana kadar kavrulur.Kavrulan fasulyelerin ortası açılarak yumurta kırılır ve hızlı bir şekilde karıştırılır 1-2 dakika karıştırdıktan sonra altı kapatılır.
       Fasulye kavurmamız hazır .Sofranıza bol ekmek dilimmeyi unutmayın:)  AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: