HABERLER GÜNDEM

18 Nisan 2014 Cuma

KUSKUS SALATASI

Çocukların da kolayca yiyebileceği çok lezzzetli  ve  yapımı da bir o kadar güzeldir kuskus salatasının . Misafir masalarını renklendirebilecek tarzdan bir salata . Yapımı çok kolay ama  püf noktası da kuskusu haşlamakta bence.Tane tane olması yapışmaması için haşlama suyuna sıvıyağ ,tuz  koymanın yanısıra
haşlandıktan sonra tencereye bir - iki bardak  oda   sıcaklığında su dökmek gerekiyor.Biraz bekledikten sonra suyunu süzdürüp şöyle arada bir sallarsak kuskusumuz artık tane tane olcaktır.Aynı  işlemi makarna ve mantı yaparken de uygulayabiliriz.

MALZEMELER:
yarım paketten biraz fazla kuskus
dereotu,
turşu,
mısır,
kımızı (kapya )biber,
limon,
zeytinyağı,tuz,

YAPILIŞI:
Kuskus yukarda açıkladığım püf noktasına göre haşlanır.Diğer malzemeler ince ince doğranır ve kuskusa karıştırılır.Tuzu ,yağı ,limonu da eklendikten sonra artık kuskusumuz hazırdır.
AFİYET OLSUN:


Resimdeki fındıklı ay kurabiyesi tarifine de bakabilirsiniz.
yayınlarımı daha yakından takip için facebook adresimi beğenebilirsiniz.

2 yorum:

RABİA SERTELİ dedi ki...

Barış Ege'nin annesi yine güzel şeyler yapmış :) Kuskusa makarna olarak pek alışkın değiliz ama salatasını denemeye değer görüyorum. Ellerine sağlık, afiyet olsun...

hanife gençtürk dedi ki...

teşekkür ederim.hem görüntüsü hem de lezzeti ile masaları süsleyen bir salata bence.üstelik yapımı da çok kolay...