HABERLER GÜNDEM

23 Nisan 2014 Çarşamba

KABAK KÖFTESİ ,MÜCVER

Kabağın en lezzetli hali bence kabak mücver.Kabak sevmiyorum diyenin bile severek yiyeceği bir kızartma türü.Bu mücverler de Ege'nin sınıfı için hazırlandı.İkinci dönem izinli olduğum için Ege de okul değiştirmek zorunda kaldı.Evimize yakın bir okula nakil oldu.Benimle aynı okulda olmaya,arkadaşlarına ,öğretmenine
alışan oğlumun yeni okuluna alışması zor olacak diye endişelenirken ,hiç ummadığım bir hızla yeni okuluna alıştı.Bu okulun , beslenmeyi hergün bir  anne getiriyormuş.Bize de kabak mücver düştü.Çocukların da ayran eşliğinde severek yiyebileceği bir ara öğün.20 kişilik sınıfa iki kilo kabaktan yaptım.50-55 adet çıkıyor.
MALZEMELER:

4 adet orta boy kabak,
1 adet havuç,
3 yumurta,
2 tane yeşil soğan,
maydanoz,
1 su bardağı un,
1 çay kaşığı karbonat,
 tuz,kırmızı biber-karabiber

kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanıp rendenin iri tarafıyla rendelenir.Havucun kabukları soyulur ve  rendelenir.Yeşillikler de doğranarak rende yaptığımız malzemelerin içine atılır.Bu malzemeler elimizde sıkarak fazla  suyu sıkılır.İçine yumurta kırılır ve güzelce karıştırılır.Un ,karbonat ,tuz ve baharatlar da eklenerek karıştırılır.Çok katı bir hamur olmamalı ve  hamuru biraz dinlendirebiliriz.

  Tavanın tabanına bir cm kalınlığında döktüğümüz sıvı yağı iyice ısıttıktan sonra hazırladığımız hamurdan bir çorba kaşığı dökerek ,döktüğümüz malzemenin üzerine hafifçe bastıralım.iki taraflı kızartalım.Gerek ayran ile gerekse yoğurt ile tüketelim :))

Yayınlarımı takip etmek için facabbok adresimde beğeni yapabilirsiniz.
https://www.facebook.com/Evimizinmarifetleri?ref=hl


1 yorum:

RABİA SERTELİ dedi ki...

Bence de kabağın mücveri en güzel hali. Etli dolması da güzel olur. Her iki çeşidine de yoğurt yakışır. Barış Ege'ye ve arkadaşlarına afiyet olsun :)