HABERLER GÜNDEM

27 Temmuz 2014 Pazar

ŞEKERPARE

 Bayram için şerbetli tatlı olmadan olmaz diyorsanız bir tarif daha.

MALZEMELER


1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı
 
ŞERBETİ İÇİN
 
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
5-6 damla limonun suyu

ÜZERİNE
fındık içi
 
YAPILIŞI
Önce şerbeti hazırlayalım.Soğuk kullanmamız gerekiyor. Bir tencereya suyu ve şekeri koyalım.Kaynayana kadar karıştıralım .Kaynadıktan 10 dakika sonra limon sıkılır ve bir iki dakika sonra ocağın altı kapatılır.

Hamurunu hazırlarken oda sıcaklığındaki margarin ve şeker güzelce yoğurulur.Diğer malzemeler de eklenir kontrollu bir şekilde unu eklenir ve yumuşak  ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır ve üzerine bir tane fındık oturtulur.170 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirilir.Fırından çıktıktan bir iki dakika sonra  soğuk şerbeti dökülür. Üstü biraz kurabiye kıvamında kalsın istiyorsanız şerbeti  daha az dökelirsiniz  .





1 yorum:

anunturi gratuite dedi ki...

Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfak, sizin yemeklere, senin tariflere.
Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif romence dil yapiyor benim sitem icin, Romanya kizlar ogrensin Turk mutfagini anunturi gratuite senden benden. Ben cok yapti Turk yemekler, ama olmuyor sizin resimler gibi ((( … tad bazen iyi bazen kotu, ama yapacak bir gun ben perfect. Tesekkur ederim emekleri icin. ben cok bakiyor senin ve baska site yemek tarifleri. anunturi gratuite olarak verecek tum Romania. Multumesc din inima Turcia.