HABERLER GÜNDEM

24 Kasım 2013 Pazar

KOKOSTAR KURABİYE

Yine Ege için hazırlanmış bir kurabiye.Çocuğum her markete girdiğinde cocostar kurabiyeden alıyor.Burdan yola çıkarak içi hindistan cevizli bu kokostar kurabiyeleri  yapmaya karar verdim. Vee hiç ummadığım bi şey oldu.Ege beslenme saatinde tam üüüüç tane kurabiye yemiş.Evde bir bayram havası, Ege 'de bir zafer kazanmış edası :)) Verilen emeklere değmiş demek ki... Dışı kıtır kıtır kakaolu kurabiye içi yumuşacık hindistan cevizi.Bu süpriz kurabiyeler bizden de geçer not aldı.Gelelim tarife:
MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında margarin,
2 yumurta (birinin akı iç harca)

1 su bardağı pudra şekeri,
1/2 su bardağı kakao
vanilya,kabartma tozu
aldığı kadar un
İÇ HARCI:
2 su bardağı hindistan cevizi,
1yumurta akı( eğer hamur olmazsa öteki yumurtanın akını da koyabilirsiniz.Ben koydum)
ÜZERi İÇİN:
YAPILIŞI:
Un ve yumurta akları hariç malzemeleri güzelce karıştırın .Yumurta sarıları ve unu da ekleyin yumuşak bir hamur elde edin.Kırk kadar cevizden biraz büyük bezeler yapın.
İç malzemeyi de yoğurun fındıktan büyük ,kakaolu bezeler sayısında bezeler oluşturun.Kakaolu bezeleri çay tabağına yakın büyüklükte açın ortasına iç malzemeyi koyun ve yuvarlayın.
170 derecelik fırında 15 -20 dakika pişirin.
 Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra Dr oetker glazür siyah beyazı üzerindeki tarife göre ısıtın ve kurabiyelerinizin üzerine sıkın.Oldukça pratik.
Pastane kurabiyesi görünümünde olup pastane kurabiyesinden daha lezzetli kurabiyeleriniz hazır.
                AFİYET OLSUN.



2 yorum:

kış güneşi dedi ki...

bu tarifi bende denedim çok güzel oluyor epeydir yapmamıştım şimdi bunları görünce aklıma düştü harika olmuşlar canım eline sağlık

barışegeninannesi dedi ki...

teşekkür ederim biraz zahmetli gibi görünüyor ama değil.zahmete değer bir lezzeti var :))