HABERLER GÜNDEM

21 Kasım 2013 Perşembe

ŞEKERKAPLI BİSKÜVİ KURABİYE


 Yağmurlu bir Marmaris sabahından merhabalar. Yağmurlu demek haklsızlık mı olur acaba?? Gök gürültülü ,şimşekli sağanak halindeki yağmur...Sabahları yayın yapmaya fırsatım olmuyor aslında. Evim temiz ,akşama da dışardayız yemek de yapmama gerek yok .Bari biriken yayınlarımdan bir iki ekliyeyim dedim.Haa ütüm var tabi, hiç biter mi? İşim bitince ucundan azcık ütülemeyi düşünüyorum.Şu yağmur sabahının biraz keyfini çıkarayım......

     Yine Ege 'nin isteği üzerine uzun zamandır yapmadığım bir tarifi yaptım bu kez.''Yuvarlak ince ve üzerinde tuz var .'' şeklinde tasvir etti oğluşum kurabiyeyi.Tuzla şekeri hala ayıramıyoruz, tabi ben Allah'tan kurabiyeyi görmüştüm de anlamakta zorluk çekmedim.Bir dönem sıkça yapıyordum.Nedense, sonundaki o yumurta akını sürme kısmından bi türlü hoşlanamadım ondan mıdır bilemem uzunca zamandır yapmıyordum.

MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında margarin,
3 yumurta sarısı,
3/4 su bardağı şeker,
kabartma tozu, vanilya
un
ÜZERİ İÇİN:
yumurta akları, şeker,kırılmış fındık

YAPILIŞI:
   Margarin ve şeker güzelce yoğurulur ve diğer malzemelerde eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Bu hamurdan ince bir beze merdaneyle açılarak kalıpla kesilir.Üzerine fırça yardımıyla şeker ya da fındık kırığı serpilir.170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Köpük köpük tek lokmalık lezzetler çıkıyor ortaya.Hamuru ince olduğu için dolu dolu iki tepsi çıkıyor.
 Hamurunun kalınlığını milimlerle ölçüp size vermiyorum .Öyle tariflerde benim cetveli alıp ölçesim geliyor.Resimden belli olyor ince bir hamur olacak.Bir de kabarıyor.Bisküvi kıvamını alıyor.Merdane dedim yukarda ama benim merdanem yok.Bize geldiği zaman merdane ,oklava bulamayan annem streç film içini merdane gibi kullanmayı akıl etti.Çok da kullanışlı oluyor.Üstelik sık sık da değiştirebiliyorum:))
 Kalıpları dizerken birbirine değdirirseniz yapışıyor.Ege'nin istekleri tepsi de kendini belli ediyor sanırım.Biz biraz daha ilgi çekici hale getirdik birlikte.
 Yumurta akı ve şeker sürülmüş pişmiş köpük köpük kurabiyelerimiz beslenme çantası için hazır.Yarım ölçü kullandım(2 yumurta) bir tepsi çıktı.Fındığım olmadığı için bu kez şekerle kapladım.
Her yerde görmekten gurur duyduğumuz bayramızı da ayla yıldızı görünce böyle yayınlamak geldi içimden.Zira son zamanlarda bayrağımızı sık sık görmeye ihtiyacımız var  diye düşünüyorum.
               AFİYET OLSUN....

2 yorum:

kış güneşi dedi ki...

Marmaris e merhaba canım çocuklar için ideal bir kurabiye hatta onlarda yaparsa bu şekillerden daha keyifli oluyor eline sağlık canım

barışegeninannesi dedi ki...

teşekkür ederim arkadaşım.ben tezgahta hamur işi yaparken ege tabureyle yanımda bitiveriyor zaten onsuz yapmak neredeyse imkansız:))